16 kwi 2015

Sok z Czerwonego Buraka, Sok z Jarmużu, melon, kiwi, jabłko

Szczerze, nie przepadam za warzywnymi koktajlami. Zdecydowanie wolę sycące i słodkie. W tym przepisie udało mi się osiągnąć efekt przyjemnego posmaku warzyw, bez ich dominacji. Czyli koktajl pyszny - nawet dla wybrednych łasuchów :)

Składniki na jedną porcję



Wykonanie - blender + sokowirówka
Zamrożony kubeczek z jarmużem wkładamy do miseczki z ciepłą wodą na około 10 - 15 minut. W tym czasie przygotowujemy owocowe smoothie: pozbywamy się gniazda w melonie, kroimy go na grube plastry, obieramy i wkrawamy do blendera. Kiwi przekrawamy na pół, wydrążamy ze skórki łyżką (najszybszy i najbardziej efektywny sposób) i przekładamy do blendera. Z jabłka wyciskamy sok, którym zalewamy owoce. Zamrożoną saszetkę z buraczanym sokiem, przecinamy wzdłuż jednego boku i przekładamy zawartość do blendera. Miksujemy całość maksymalnie 30 sekund. Dodajemy rozmrożony sok jarmużowy.


Propozycja podania
W duuużym kubku!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz