Mój świąteczny deser, który na co dzień z powodzeniem zastąpi śniadanie lub przekąskę, która z powodzeniem zastąpi deser ;) Szklanka wody po wypiciu/zjedzeniu, rekreacyjny spacer/rower/bieganie i energia na całodniowe wyzwania gwarantowana!
Koktajl:
- 2 kubeczki Soku z Trawy Pszenicznej
- 1/4 melona
- 1 garść winogron
- 1 mandarynka
Przekąska:
- 4 sztuki suszonych fig
- 1/2 banana
- 1/4 szklanki ulubionego mleka (krowiego, koziego, kokosowego, migdałowego, sojowego, owsianego... ;))
- garść suszonych jabłek
- garść ulubionych orzechów (włoskich, laskowych, nerkowców, migdałów...;))
Wykonanie - blender
Koktajl. Zamrożone kubeczki z sokiem pszenicznym umieszczamy w miseczce z ciepłą wodą na około 10 minut. W tym czasie kroimy i obieramy melona, przekładamy go do blendera, dodajemy winogrona. Mandarynkę przekrawamy na pół, wyciskamy z niej sok, którym zalewamy owoce w blenderze. Całość blendujemy około 10 sekund. Rozmrożone kubeczki LiveWheatgrass przelewamy do szklanki, dodajemy owocowe smoothie i delikatnie mieszamy.
Przekąska. Zabieramy się za owocowy dip. Obieramy banana, kroimy go wraz z figami na mniejsze kawałki, przekładamy do blendera i zalewamy mlekiem. Blendujemy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji. Jeśli dodamy więcej ulubionego mleka, otrzymamy wspaniały koktajl ;)
Propozycja podania
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz