8 kwi 2015

Sok z Trawy Pszenicznej, burak, marchew, jabłko

A jak u Was wygląda drugie śniadanie?
Koktajl zawsze minimum dwie godziny po śniadaniu i co najmniej godzinę przed kolejnym posiłkiem.

Składniki na jedną porcję:
1 saszetka Soku z Czerwonego Buraka (lub kawałek świeżego buraka)
1/2 marchewki
1/2 jabłka





Wykonanie - sokowirówka
Zamrożony sok pszeniczny umieszczamy w miseczce z ciepłą wodą na około 10 minut. W tym czasie kroimy jabłko i marchew na mniejsze kawałki i wyciskamy z nich sok (również buraka, jeśli używasz świeżego). Saszetkę z burakiem krótko maczamy w miseczce, w której "pływa" kubeczek LiveWheatgrass, obcinajmy brzeg saszetki i zawartość (zamrożony sok) przekładamy do szklanki. Dodajemy rozmrożony sok pszeniczny oraz świeżo wyciśnięty sok marchewkowo-jabłkowy.

Propozycja podania 
Z pokrojonymi w słupki marchewkami! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz