Tym razem orzeźwię trochę atmosferę nie rozmrażając kubeczków z zielonymi sokami. LiveWheatgrass to świetne rozwiązanie na orzeźwiające smoothie - dzięki temu, że sok jest w postaci kosteczki lodu, nie musisz dodawać wodnego lodu, by schłodzić rozgrzany organizm :)
Zachęcam dodawać mango do zielono-detoksykujący koktajli - wspaniale urozmaica i naturalnie osładza ich smak!
- 1 kubeczek Soku z Trawy Pszenicznej
- 1 kubeczek Soku z Jarmużu
- około 2 cm plaster ananasa
- 1/2 mango
- 1/2 jabłka
- 1/3 ogórka
- około 2 cm plasterek imbiru
- sok z cytryny
Wykonanie - sokowirówka+blender
Tym razem zaczynamy od krojenia wszystkich składników. Najpierw wyciskamy sok z ananasa, ogórka, jabłka i imbiru, następnie wkładamy do blendera pokrojone mango, wlewamy świeżo wyciśnięty sok, dodajemy sok z cytryny.
Kubeczki z sokami LiveWheatgrass trzymamy przez chwilę pod strumieniem ciepłej (nie gorącej!) wody, tylko do lekkiego "odklejenia" się zamrożonych kostek od kubeczka. Dodajemy zamrożony sok pszeniczny i z jarmużu do blendera i miksujemy wszystko nie dłużej niż 30 sekund.
Smacznego, zielonego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz