26 lut 2015

Sok z Trawy Pszenicznej, szpinak, ogórek, seler naciowy, jabłko

Taki koktajl skutecznie oczyści nasz organizm z toksyn, równocześnie odżywi go, doda nam energii i dzięki imbirowi zarówno zaostrzy smak, jak również uodporni nas na infekcje! A wszystko w 200 ml jednej szklanki :)



Składniki na jedną porcję
  • 2 kubeczki Soku z Trawy Pszenicznej
  • 2 małe laski selera naciowego (lub 1 duża - u mnie seler już na wykończeniu :))
  • 2 garście szpinaku
  • 1/4 dużego ogórka
  • 1/2 jabłka
  • około 3 cm plasterek imbiru


Wykonanie - sokowirówka+blender
Kubeczki z Sokiem z Trawy Pszenicznej wkładamy do miseczki z ciepłą (nie gorącą!) wodą na około 10 minut.
W tym czasie wyciskamy sok z ogórka, selera naciowego, jabłka, imbiru, przelewamy do blendera, gdzie czeka już na nas szpinak i krókto blendujemy całość na gładką papkę. Do całości przelewamy rozmrożony sok LiveWheatgrass, delikatnie mieszamy i...
...na zdrowie!

Propozycja podania

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz