Taki koktajl skutecznie oczyści nasz organizm z toksyn, równocześnie odżywi go, doda nam energii i dzięki imbirowi zarówno zaostrzy smak, jak również uodporni nas na infekcje! A wszystko w 200 ml jednej szklanki :)
Składniki na jedną porcję
- 2 kubeczki Soku z Trawy Pszenicznej
- 2 małe laski selera naciowego (lub 1 duża - u mnie seler już na wykończeniu :))
- 2 garście szpinaku
- 1/4 dużego ogórka
- 1/2 jabłka
- około 3 cm plasterek imbiru
Wykonanie - sokowirówka+blender
Kubeczki z Sokiem z Trawy Pszenicznej wkładamy do miseczki z ciepłą (nie gorącą!) wodą na około 10 minut.
W tym czasie wyciskamy sok z ogórka, selera naciowego, jabłka, imbiru, przelewamy do blendera, gdzie czeka już na nas szpinak i krókto blendujemy całość na gładką papkę. Do całości przelewamy rozmrożony sok LiveWheatgrass, delikatnie mieszamy i...
...na zdrowie!
Propozycja podania
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz