30 mar 2015

Sok z Trawy Pszenicznej, melon, ananas, żurawina

Melon w moich koktajlach powoli zaczyna wychodzić na prowadzenie. Zazwyczaj "zagęszczaczem" był pyszny banan, lecz pojawił się prawdziwy konkurent!
P.S. nie mogę doczekać się arbuzów! Ten rok będzie dla mnie pierwszym z użyciem tego wspaniałego olbrzyma :) 

Składniki na jedną porcję





Wykonanie - sokowirówka + blender
Zamrożone kubeczki z sokiem pszenicznym wkładamy do miseczki z ciepłą wodą na około 10 minut. W tym czasie obieramy i kroimy melona oraz ananasa. Z ananasa wyciskamy sok, który dodajemy do blendera wraz z melonem i żurawiną. Blendujemy około 10 sekund. Rozmrożone kubeczki LiveWheatgrass przelewamy do szklanki i zalewamy sokiem owocowym. Mieszamy.

Propozycja podania

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz