21 kwi 2015

Sok z Trawy Pszenicznej, natka pietruszki, szpinak, pomarańcza, awokado, banan

Natka pietruszki - w zeszłym roku posiałam ją po raz pierwszy. Pięknie przezimowała i teraz zaczęła rosnąć jak szalona -zdecydowanie lepiej niż w roku poprzednim. Zaczęłam dodawać ją dosłownie do wszystkiego, więc i na koktajle przyszła pora :)
Nie masz ogródka? Posiej pietruszkę, koperek na parapecie lub balkonie! :)

Składniki na jedną porcję
  • 2 kubeczki Soku z Trawy Pszenicznej
  • 1 mała garść natki pietruszki
  • 1 duża garść szpinaku
  • 1 pomarańcza
  • 1/2 banana
  • 1 awokado
  • 1 plasterek imbiru



Wykonanie - blender
Natkę pietruszki wraz ze szpinakiem wkładamy do blendera. Awokado przekrawamy wzdłuż na pół, wyjmujemy pestkę, wydrążamy je ze skórki za pomocą łyżki i wkrawamy wraz z obranym bananem do blendera. Obieramy imbir i wrzucamy do blendera. Wyciskamy sok z pomarańczy i przelewamy go do blendera. Kubeczki LiveWheatgrass trzymamy chwilę pod strumieniem ciepłej wody, tak by zamrożony sok "odkleił" się od ścianek i przekładamy kostki do blendera. Miksujemy całość niecałe 30 sekund.

Propozycja podania
Ze wspaniałymi nasionami lnu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz