25 mar 2015

Sok z Trawy Pszenicznej, ananas, jabłko, winogrono

Koktajlowa inspiracja wiosną w końcu pozwala mi się oderwać od zimowo-odpornościowych mar, które towarzyszyły mi już trochę zbyt długo :) Oczywiście wszystkie owoce i warzywa wspaniale dostarczają nam wartości zdrowotnych i odżywczych, dodają nam witalności poprzez pozytywne wpływanie na nasz stan psychiczny i fizyczny, dodają urody, młodości, energii i jasności umysłu... Lecz najbliższych parę przepisów będzie dyktowanych wiosną, kolorami, słońcem i nowym życiem - powstaną z inspiracji pięknie pachnącymi kwiatuszkami wysypującymi się coraz bardziej śmiało na różnych krzewach. Koktajle będą równie słodkie jak one ;)

Składniki na jedną porcję





Wykonanie - blender + sokowirówka
Kubeczki z sokiem pszenicznym umieszczamy w miseczce z ciepłą wodą na około 10 minut. W tym czasie kroimy winogrona, wyjmujemy z nich pestki i przekładamy do blendera. Obieramy i kroimy ananasa wraz z jabłkiem na mniejsze kawałki i wyciskamy z nich sok. Przelewamy go do blendera i chwilę miksujemy wraz z winogronami. Rozmrożony sok LiveWheatgrass przelewamy do szklanki, uzupełniamy owocowym sokiem i mieszamy.
Polecam winogrona bezpestkowe, wtedy nie trzeba wydłubywać pestek, z którymi ja się bawiłam - akurat różowe, pestkowe, miałam pod ręką :)

Propozycja podania
http://koktajlowyobiad.blogspot.com/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz