11 sty 2016

Zielona pasta

Zielona, wiosenna, śniadaniowa pasta. Uwielbiam świeżo upieczony chleb z rozmaitymi pastami ręcznie robionymi. Kolejna propozycja, to... ogródkowa inspiracja - wszytka zielenina pochodzi z własnych grządek :)

Składniki 

  • 2 garście szpinaku
  • 1 garść pokrzywy
  • 1 garść natki pietruszki
  • 1 awokado
  • 3 ząbki czosnku
  • sok z ok. połowy cytryny




Wykonanie
Zieleninę wrzucamy do blendera, dodajemy obrane awokado wraz z czosnkiem. Całość zalewamy sokiem cytrynowym. Blendujemy, doprawiamy (ostrożnie z pieprzem!) i gotowe. Moim zdaniem wystarczy odrobina soli.
Jest to naprawdę ekspresowa, detoksykacyjna pasta :)

Propozycja podania
Jak zielono, to na całego - z zielonym ogórasem :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz