18 lut 2015

Sok z Trawy Pszenicznej, ogórek, szpinak, kiwi

Doskonała kompozycja, która się uzupełnia - witamina C w kiwi wspomaga wchłanianie żelaza znajdujące się w szpinaku. Pamiętajcie, aby kiwi potraktować blenderem (nie sokowirówką), ponieważ jego pestki są dla nas bardzo drogocenne - wspomagają trawienie :)


Składniki na jedną porcję









Wykonanie
Kubeczki z Sokiem z Trawy Pszenicznej umieszczamy w miseczce z ciepłą, lecz nie gorącą wodą, na około 10 minut. W tym czasie obieramy kiwi (już teraz wiem, że wystarczy je wydrążyć łyżką, zamiast obierać :)) wraz ze szpinakiem wrzucamy do blendera, a ogórek do sokowirówki.
Łączymy wszystkie składniki, mieszamy aby ostatecznie rozpuścić nierozmrożony sok i pijemy!

Propozycja podania
Na zdrowie!

2 komentarze:

  1. czy to jest naprawdę antykacowe?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Owszem, jest - uratowałam już parę skacowanych dusz :)
      Takim koktajlem, każdy zmęczony alkoholem, może postawić się na nogi, ponieważ w jednej szklance znajduje się cały arsenał dobroci, skutecznie wypłukanych poprzedniego dnia :)

      Usuń