Olej kokosowy zdecydowanie poprawia wchłanianie wapnia i magnezu przez nasz organizm. To z kolei jest bardzo korzystne dla naszych kości oraz zębów - zapobiega próchnicy i je wzmacnia.
Gdzieś wyczytała (niestety nie pamiętam gdzie), że olej kokosowy w niektórych kulturach jest uważany za pokarm długowieczności - to określenie chyba najlepiej określa jego cudowne właściwości (zarówno przy stosowaniu wewnętrznym jak i zewnętrznym). Osobiści nie spożywam oleju kokosowego regularnie, ale jak tylko nadarzy się okazja, dodaję go właśnie do koktajli, czasem na nim smażę lub używam jako zamiennik masła w wypiekach - sprawdza się doskonale! :)
Składniki na jedną porcję
- 2 kubeczki Soku z Trawy Pszenicznej
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 1 kiwi
- 1/2 banana
- duża garść szpinaku
- sok z cytryny
Wykonanie - blender
Kubeczki z Sokiem z Trawy Pszenicznej wkładamy do miseczki z ciepłą wodą na około 10 minut.
W tym czasie wydrążamy kiwi ze skórki za pomocą łyżki (najszybszy i bezbałaganowy sposób :)), kroimy banana, umieszczamy w blenderze wszystkie składniki poza sokami LiveWheatgrass. Blendujemy nie dłużej niż 30 sekund (po dłuższym czasie, wszystkie wartości odżywcze zaczną się rozpadać). Do całości dodajemy sok pszeniczny, delikatnie mieszamy i pijemy!
Propozycja podania
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz