9 lut 2015

Pszenica, awokado, marchew, jabłko, cytryna


Składniki na jedną porcję

Wykonanie - sokowirówka+blender
Sok z Trawy Pszenicznej umieszczamy w miseczce z ciepłą wodą na około 10 minut. W tym czasie kroimy marchew, jabłko na kawałki, które zmieszczą się do otworu sokowirówki i wyciskamy z nich sok. Wydrążamy połowę awokado ze skórki za pomocą łyżki, kroimy na mniejsze kawałki i blendujemy wraz z sokiem z cytryny oraz marchewki i jabłka. Do powstałego koktajlu dodajemy rozmrożony Sok z Trawy Pszenicznej. Delikatnie mieszamy i od razu pijemy.

Propozycja podania
Niestety połączenie kolorystyczne marchewkowego z zielonym, nie wygląda zbyt apetycznie, ale ręczę, że smak nie zawiedzie :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz